7 bijzondere gedenktekens om te bewonderen

Zeker weten dat je geïnspireerd raakt bij het zien van deze gedenktekens
Geschreven door: Daphne

access_time 3 minuten lezen

Zeker weten dat je geïnspireerd raakt bij het zien van deze gedenktekens. Er is zoveel moois mogelijk tegenwoordig. Door persoonlijke wensen van families ontstaan er unieke gedenkmonumenten. Steeds meer weerspiegelen deze de persoonlijkheid van een geliefde. In dit blog kun je 7 voorbeelden bewonderen.

Cortenstaal Grafmonument

1. Levensboom van cortenstaal

Cortenstaal is een heel bijzonder materiaal dat al heel lang in de scheepvaart wordt gebruikt. Het staal heeft een roestlaag aan de oppervlakte waardoor het een heel mooie bruin-oranje kleur krijg. Juist deze roestlaag zorgt ervoor dat het onderliggende staal beschermd wordt tegen weer en wind. Het allermooiste is dat je cortenstaal in heel veel vormen kunt snijden. Zo krijg je bijvoorbeeld dit bijzondere monument dat een heel creatief design heeft en tegelijkertijd heel stijlvol is. Bekijk dit monument

2. In brons gegoten handen van het gezin

Gedenktekens zijn persoonlijk eerbetoon aan onze dierbaren. Tegelijkertijd laten we met een gedenkteken ook zien dat een dierbare gemist door zijn of haar naasten. Als je over een begraafplaats loopt dan zie je dat nabestaanden vaak voor een foto, illustratie of beeldje kiezen om het monument een persoonlijke touch willen geven. In dit natuurlijke monument met ruwe stenen is wel een heel persoonlijk element toegevoegd: De in brons gegoten handen van het gezin die samen een glazen bol dragen. Bekijk dit monument

Grafmonument met in brons gegoten handen
Swarovski Grafmonument

3. Swarovski stenen als sterren

Wie denkt dat Swarovski kristal alleen voor wijnglazen, kleine beeldjes of sieraden wordt gebruikt, heeft ‘t mis. Zoals je kunt zien heeft dit grafmonument namelijk ook Swarovski stenen! Door het gebruik van deze glinsterende kristallen, krijgt het zwarte graniet in dit monument de uitstraling van een sterrenhemel. Bekijk dit monument

4. RVS oneindigheidssymbool

Rvs leent zich bij uitstek om in de buitenlucht te gebruiken en het is relatief eenvoudig om te bewerken. Het gaat er dus om wat je ermee doet. In dit gedenkteken is het oneindigheidssymbool in het groot op de zerk aangebracht. Een groots symbool en samen met de sierlijke letterplaat, die ook van rvs is, heeft het monument een eigentijdse uitstraling. Bekijk dit monument

gedenkteken met oneindigheidssymbool
grafsteen met zeilboot van glas

5. Zeilboot van glas

Het uitbeelden van een hobby kan op veel manieren. Hier wordt de passie van de overledene groots uitgebeeld door de zeilboot gemaakt van blauw glas. Om het beeld compleet te maken is de grafzerk gemaakt van een heel bijzondere natuursteen, genaamd Azul Macauba. Je kunt in dit natuursteen de zee herkennen!Bekijk dit monument

6. Grote glazen vlinder

De vlinder staat zowel voor de vergankelijkheid van het leven als de transformatie naar een andere gedaante. Het is een veelgebruikt symbool in gedenktekens. Met een grote glazen vlinder als deze maak je een groot gebaar en trek je ongetwijfeld de aandacht van passanten.Bekijk dit monument

grafsteen met vlinder
Diamant van as

7. Diamant uit het as van een geliefde

Hoewel het eigenlijk een sieraad is en natuurlijk geen gedenkteken, is deze diamant zonder meer een vermelding op deze lijst waard. De diamant van as is een heel nieuwe soort asbestemming die de laatste jaren sterk in populariteit toeneemt. Hoe bijzonder is het dat je nu je dierbare na overlijden als een diamant bij je kunt dragen? Deze asdiamant wordt in een laboratorium gemaakt uit het as of haar van een dierbare. Bekijk de asdiamanten

Meer ideeën opdoen?

Meer informatie over deze en andere persoonlijke, unieke gedenktekens kun je vinden op de website van Den Hollandsche Gedenktekens, initiatiefnemer van Funeralight.

Bekijk nog meer inspiratie

Over Daphne

Als uitvaartleider en later als manager werkte Daphne 7 jaar bij een grote uitvaartonderneming in Amsterdam. Met haar ervaring, kennis en visie is zij ervan overtuigd dat de uitvaartbranche er over enkele jaren totaal anders uitziet. “Door een sterke verandering in de maatschappij, gaan we uiteindelijk anders kijken naar onze laatste reis.”