Waarom online vindbaarheid (SEO) zo belangrijk is voor jouw uitvaartonderneming

En verbeter nu al je vindbaarheid
Geschreven door: Ewoud

access_time 5 minuten lezen

SEO, ranking, backlinks. Huh, wat?! Klinkt dit als abracadabra? Niet nodig. Goed online vindbaar zijn voor je klanten is geen ingewikkelde formule. In dit blog leg ik kort uit wat SEO nu precies is én waarom het zo ontzettend belangrijk is voor jouw bedrijf om op de eerste plek in Google te staan! Je website is veel meer dan een visitekaartje. Natuurlijk is het fijn en supergoed als klanten er je adresgegevens, diensten en bedrijfsinformatie kunnen vinden, maar met je website kun je nog zoveel meer doen. Het is één van je krachtigste marketingtools. Een tool waarmee je gericht jouw doelgroep kunt bereiken en overtuigen.

Wat is SEO?

Door slim te werken aan je online vindbaarheid – ook wel Search Engine Optimization (SEO) of zoekmachine optimalisatie genoemd in marketingland – kun je meer klanten krijgen. Er zijn heel veel dingen die je kunt doen om beter online vindbaar te worden. Al deze dingen samen heet SEO. Overigens is de belangrijkste zoekmachine nog steeds Google. De meeste optimalisatie richt zich dan ook op deze zoekmachine.
Online vindbaar voor uitvaartondernemers

Het belang: nou daarom!

Om je een beeld te geven waarom het nu zo belangrijk is voor een uitvaartondernemer om goed online vindbaar te zijn, heb ik enkele redenen voor je verzamelt. Om precies te zijn 5.

1. Mensen oriënteren zich steeds vaker online, ook voor uitvaarten

De trend dat mensen de oriëntatie voor een product of dienst online starten, zet nog steeds door. Ook in de uitvaartbranche. Was het vroeger vanzelfsprekend om voor een aanbieder ‘om de hoek’ te kiezen, tegenwoordig zoeken en vergelijken klanten diensten steeds vaker (eerst) online.
SEO voor uitvaartondernemers

2. Je bent zichtbaar op het moment dat mensen jouw dienst zoeken

Bij reclame in een lokale krant weet je nooit of lezers ook echt op zoek zijn. Het is eenrichtingsverkeer. Het mooie aan zoekmachines is dat je zeker weet dat mensen echt op zoek zijn. Zij hebben een daadwerkelijke behoefte. Hét moment om zichtbaar te zijn. Zij geven namelijk letterlijk aan dat zij de diensten nodig hebben die jij levert. Dat betekent overigens niet dat je alleen zichtbaar moet zijn met je merknaam. Het is minstens, zo niet belangrijker dat je zichtbaar bent met de diensten die je aanbiedt.

3. Win lokaal met je vindbaarheid

Het grote voordeel van SEO is dat lokaal in veel gevallen wint van ‘groot’ budget. Google kijkt namelijk ook naar de locatie van de zoeker en geeft in de meeste gevallen lokale zoekresultaten weer. Wanneer jij goede informatie en diensten te bieden hebt, dan vindt Google dat jij bovenaan moet staan in die regio. Heb je weleens gezocht op bijvoorbeeld ‘uitvaart’ of ‘uitvaartondernemer’ in Google. Welke zoekresultaten zie je? En welke bedrijven toont Google in het kaartje? Sta jij daar nog niet tussen? Dan is er werk aan de winkel! Met weinig moeite kun je al beter vindbaar worden in de Google zoekresultaten in jouw regio. Alvast 3 tips:
  • Meld je aan in Google Mijn Bedrijf;
  • Beschrijf goed op je website welke diensten jij aanbiedt in jouw verzorgingsgebied;
  • Plaats de juiste adresgegevens op je website.

Wil jij ook een Google My Business account? Wij maken hem graag en gratis voor je aan. Meld je aan voor de SEO scan onderaan de pagina en wij zorgen niet alleen voor de gratis scan voor je website, met bruikbare tips, maar ook voor een Google My Business account waarmee je direct meer bezoekers naar je website kunt trekken.

4. SEO maakt je website beter

Google kijkt overigens niet alleen naar de informatie op je website. Een belangrijke andere manier om je vindbaarheid te verbeteren, is de kwaliteit van je website te verhogen. Met kwaliteit bedoel ik de kwaliteit van de techniek, gebruiksvriendelijkheid en uitstraling van je website. Iets wat net zo belangrijk is voor bezoekers van je website. Want, kunnen zij vinden wat zij zoeken? Dé reden waarom Google dit meeneemt in de beoordeling van jouw website. Zij wil gebruikers (de zoekers) zo goed mogelijk helpen door de beste zoekresultaten te laten zien.

5. Je investeert in de lange termijn

Eerder in dit blog had ik het al even over reclame en advertenties. Je kunt hier veel mensen mee bereiken. Een nadeel is echter dat wanneer je geen tot weinig budget hebt, je niet altijd kunt adverteren. Je zichtbaarheid is daarmee altijd van tijdelijke aard. Met SEO zorg je ervoor dat je website grondig verbetert, waardoor je structureel beter vindbaar wordt. Dit betekent niet dat je er daarna niets meer aan hoeft te doen. Regelmatig informatie op je website aanvullen of vernieuwen blijft belangrijk. Het grote voordeel is wel dat je met de tijd die je erin steekt een veel langer effect creëert.

Pak die kans

Met dit blog hoop ik je geïnspireerd te hebben. Welke kansen zie je nu? Wat zou online vindbaarheid voor jouw uitvaartonderneming kunnen betekenen? De eerste tips en handvatten gaf ik je al. Mocht ik je nog op een andere manier kunnen helpen, dan doe ik dat graag!

Is jouw uitvaartonderneming vindbaar in Google?

"Van veel uitvaartondernemers horen we dat zij niet de tijd of kennis hebben om hun website te onderhouden of, nog belangrijker, klanten te bereiken via het internet. Ik help je hier graag mee." - Ewoud Smedinga, online marketeer