Kunstwerken uit de natuur

Handgemaakte houten urnen
Geschreven door: Daphne

access_time 2 minuten lezen

Met bomen uit de buurt maakt deze houtkunstenaar unieke urnen. In zijn atelier in het midden van het land bewerkt hij ruwe stukken hout tot ware kunstwerken uit de natuur. Veel families kiezen ervoor, omdat niemand in eerste instantie ziet dat het een urn is. Dat maakt het een waardevol en mooi element voor in huis.
Houten urn bolvormig
searchklik op de foto voor een vergroting

Uit Nederlands essenhout

De houtkunstenaar maakt deze mooie bolvormige urn uit Nederlands essenhout. Hij werkt de urn verfijnd af met matte lak. De bijpassende afsluitdop en gebruikte mineralen maakt dit natuurlijke kunstwerk volledig en extra bijzonder.

Bijzondere rand

Deze prachtige natuurlijke urn wordt vervaardigd uit Marokkaans Bruyère hout met een ring van ebbenhout. De natuurlijke ontstane boomgaten zijn gevuld met bruine mineralen en bladgoud. Voor een mooie uitstraling is de urn hoogglans afgelakt.
Houten urn met natuurlijke rand
searchklik op de foto voor een vergroting
Houten urn rimpelvormig
searchklik op de foto voor een vergroting

Weerspiegeling van golvend water

Een weerspiegeling van golvend water, dat is waar deze urn je aan doet denken. De afsluitdop oogt als een druppel water dat op het hout valt en ringen creëert. De urn is gemaakt van Nederlands kersenhout en de dop van walnoot. De matte afwerking biedt de urn bescherming en geeft het een mooie warme uitstraling.

Druppel van walnoothout

Deze prachtige druppelvormige urn maakt de houtkunstenaar van walnoothout en ebbenhout. De afsluitdop vormt het begin van de druppel en gaat naadloos over in de rest van de urn. Dit kunstwerk wordt mat afgelakt.
Houten
searchklik op de foto voor een vergroting
Houten urn, ronde vaas
searchklik op de foto voor een vergroting

Veldesdoorn met blauwe mineralen

Een kunstwerk in de vorm van een ronde vaas, gemaakt van Veldesdoorn, blauwe mineralen en een afsluitdop van walnoothout. De natuurlijke mineralen zorgen voor een kleurrijk detail. Deze urn is met matte lak afgewerkt.

Vaas van Catalpa hout

Een stijlvolle urn die er niet direct uitziet als een urn, maar de uitstraling van een mooie vaas van Catalpa hout heeft. De afsluitdop is van walnoot met een agaat edelsteen erin. De subtiele afwerking met Deense olie maakt deze urn heel warm van kleur en biedt bescherming aan de gebruikte materialen.
Houten urn, vaas van Catalpa hout
searchklik op de foto voor een vergroting

Wil je meer weten over deze bijzondere urnen?

"Deze urnen zijn verkrijgbaar in diverse maten en varianten. Hierdoor kunnen we de urn op maat leveren. Ik vertel je graag alles over de mogelijkheden die deze collectie biedt. " - Yvette den Hartog, business developer